eFoil kiegészítők

Hydrofoil Szárnyak

Különböző szárnyak különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A szárny méretének, vagy formájának megváltoztatásával az eFoilod menettulajdonságait is meg tudod változtatni.

A Lift cég egyik óriási előnye, hogy ők nem csak egy eFoil cég, hanem egy kite és surf hydrofoil szárnyakat és felszerelést gyártó cég voltak már évekkel azelőtt, hogy az eFoilt feltalálták és kifejlesztették volna. Így, azok a szárnyak, amiket gyártanak a világ egyik, ha nem a legjobb carbon foiljai. Ráadásul nem csak egy-két, hanem 9 első szárny közül lehet választani, ami óriási segítség lesz abban, hogy újabb és újabb távlatokat nyisson meg számodra az eFoil.

Általános elmélet:

A nagyobb szárnyak nagyobb felhajtó erőt adnak, és kisebb sebességgel haladnak. Kisebb szárnyak értelemszerűen magasabb maximum sebességre képesek, de a minimum sebességük is magasabb lesz. Ez azt jelenti, hogy nagyobb sebesség kell ahhoz, hogy kiemelkedjenek a vízből. Ha a hátsó szárnyakat nézzük, amik a stabilizációt szolgálják, akkor a nagyobb szárnyak nagyobb stabilitást, míg a kisebb hátsó szárnyak kisebb stabilitást adnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy jobb fordulékonyságot biztosítanak.

A felület mellett a szárnyak másik fontos tulajdonsága az oldalviszony, ami azt jelenti, hogy mennyire karcsú egy szárny, vagy mennyire tömzsi. Minél nagyobb az oldalviszony, annál hatékonyabb a szárny, azaz annál jobb az egyenes repülése. Minél tömzsibb egy szárny annál jobban fordul és annál könnyebb manőverezni vele, illetve annál inkább megbocsájtó is.

A Surf V2 sorozat

Egyensúly, hatékonyság és sokoldalúság

Ez az új szárny sorozat közepes oldalviszonnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szárny egy tökéletes egyensúlyt jelent a hatékonyság és a fordulékonyság között.

Legyen az hullámlovaglás, eFoilozás, kiteozás, windszörfözés, vagy wingezés, ha a mi közepes oldalviszonyú szárnyainkat választod, akkor kisebb ellenállással fogsz menni és növelni fogod a képességedet, hogy akár kimondottan agresszív fordulókat tudj végrehajtani.

High Aspect wings/ Nagy oldalviszonyú szárnyak

A nagy oldalviszonyú szárnyaink 2020-ban kerültek a piacra és soha nem látott sikert arattak. Soha nem kaptunk még ennyi pozitív visszajelzést foil riderektől (surf, wing eFoil, wakefoil).

Ha leghatékonyabb és legjobban forduló szárnyat keresed a piacon, akkor ne keress tovább, mert itt ezt megtaláltad!

Ezeket a szárnyakat a teljesítményre hegyeztük ki, és a foilozást most kezdőknek inkább a Surf V2 sorozat szárnyait ajánljuk.

Hátsó szárnyak:

A hátsó szárnyak teljesen újak lettek 2021-re. A a hátsó szárnyainkat egy sorozatnak terveztük meg, hogy mindenkinek és mindenfajta stílushoz legyen egy megfelelő hátsószárny.

A nagyobb szárnyak több stabilitást adnak nagyobb ellenállás mellett. A kisebb szárnyak gyorsabbak lesznek a kisebb ellenállás miatt, és sokkal fordulékonyabbak.

Amikor hátsó szárnyat választasz, akkor emlékezz, hogy a kisebb hátsó szárnyak nagyobb sebesség mellett működnek, míg a nagyobb hátsó szárnyak jobbak alacsony sebesség mellett.

Szörf árbócok

Ezek hullámszörfözéshez, wingezéshez vagy wakefoilozáshoz használt (motor nélküli) árbócok. Ha van eFoilod annak a szárnyait felhasználhatod és összerakhatod egy ilyen árbóccal és máris egy teljes foil szetted van, amit fel tudsz használni a fenti sportok bármelyikéhez.

Az árbócaink 3 méretben készülnek. 71 cm, 81 cm és 91 cm. Mindegyik árbóc színtiszta szénszálból készül és jobbak, mint valaha. Az idei árbócainnk első ránézésre nem különböznek sokban a korábbi generációs árbocainktól, de tovább lett fejlesztve egy új, szabadalmaztatott prémium szénszál keverékkel azért, hogy jobb kontrollt és jobb visszajelzést adjon.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen különbséget jelent egy új Lift árbóc- akkor ezt úgy lehet elmondani, hogy egy teljesen prémium ride (csúszás) érzés.

Az olyan anyagok, mint az alumínium, teljesen halott érzést ad forduló közben. Még egy alapszintű szénszálas árbóc sem fogja már ezt az érzést nyújtani.